10:28 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών, αλλά με καθαρά εξωγενείς παράγοντες», επισημαίνει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Η συνεχιζόμενη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αντανακλά τη βελτίωση της κατάστασης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος», σημειώνει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή την παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες

Μάλιστα, στον απόηχο και των ανησυχιών που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας δηλώνει: «Οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών, αλλά με καθαρά εξωγενείς παράγοντες, όπως η άνοδος των επιτοκίων διεθνώς και ιδιαίτερα σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤτΕ, στις 9 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 5,0 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,2 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές», σημειώνεται.

Tags:
ελληνικές τράπεζες, τράπεζες, Τράπεζα της Ελλάδος, ELA, ΕΚΤ, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK