04:56 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 5,93 λίρες ανά δολάριο κινείται το τουρκικό νόμισμα, παρά την αρχική ενίσχυση στις 5,84 λίρες, ως απόρροια της απελευθέρωσης του Μπράνσον. Κέρδη 2,02% στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Στα επίπεδα των 5,84 λιρών/δολάριο υποχώρησε, έστω και πρόσκαιρα, το τουρκικό νόμισμα, στον απόηχο της απελευθέρωσης του Άντριου Μπράνσον, μία εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα αποκλιμακώσει τις οικονομικές πιέσεις στη γειτονική χώρα.

Το τουρκικό νόμισμα συγκεκριμένα, ενισχύθηκε σημαντικά, δίνοντας συνέχεια στο ράλι των τελευταίων ωρών, το οποίο τροφοδοτήθηκε από τις προοπτικές επίλυσης του θρίλερ του Αμερικανού πάστορα.

Βέβαια, λίγες ώρες αργότερα, η λίρα επέστρεψε στα επίπεδα των 5,93 λιρών ανά δολάριο, παρά τις προσδοκίες περί περαιτέρω ενίσχυσης του εγχώριου νομίσματος.

Από την πλευρά του, το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έκλεισε με κέρδη της τάξης του 2% καθώς ο δείκτης BIST 100 ενισχύθηκε στις 96.657 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του Μπράνσον οδήγησε τις ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, εξέλιξη η οποία πυροδότησε μία οξύτατη συναλλαγματική κρίση στην Τουρκία, με αποτέλεσμα το νόμισμα να διολισθήσει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών (άνω των 7 λιρών/δολάριο).

Σχετικά:

Στο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ ο Μπράνσον
Τουρκικό δικαστήριο αφήνει ελεύθερο τον πάστορα Μπράνσον
Φυλάκιση 10 ετών του πάστορα Μπράνσον ζητά ο Τούρκος εισαγγελέας
Κρυφή συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για τον πάστορα Μπράνσον;
Tags:
κυρώσεις κατά Τουρκίας, Τουρκική λίρα, Άντριου Μπράνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK