09:59 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM)

Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε στην Ελλάδα ο ESM

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μήνυμα για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας έστειλε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στην ελληνική κυβέρνηση. Οι προσπάθειες ήδη αποδίδουν καρπούς, πρόσθεσε.

Την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξήρε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Ρολφ Στράουχ, ο οποίος παράλληλα, εκτίμησε ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, η οποία διεξάγεται στο Μπαλί, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Μηχανισμού έκανε λόγο για μια «τεράστια προσπάθεια» τόσο των Ευρωπαίων, όσο και του ελληνικού λαού.

«Απομένουν ακόμη να γίνουν πολλά. Αλλά βλέπουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις ήδη δίνουν καρπούς. Η χώρα επιστρέφει σε θετική ανάπτυξη και υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό» έσπευσε να προσθέσει.

Και συνέχισε: «Τώρα είναι σημαντικό να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις, να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να διασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές και να σταθεί ξανά πλήρως στα δικά της πόδια».

Αναφορά έκανε και στις υπόλοιπες «μνημονιακές» χώρες, οι οποίες όπως εξήγησε, «βγήκαν όλες επιτυχώς από τα προγράμματα βοήθειας».

Σχετικά:

Τσακαλώτος για τράπεζες: Είναι σε πολύ καλή θέση, δεν είναι αλήθεια τα περί κατάρρευσης
Τσακαλώτος: Έχουμε καλές πιθανότητες να μην κοπούν οι συντάξεις
Tags:
Μεταρρυθμίσεις, ελληνική οικονομία, ESM
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK