23:12 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
ΔΕΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή του ρεύματος

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σε διάστημα τριών έως έξι μηνών αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως διευκρίνισε ο Γιώργος Σταθάκης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων.

Ανοιχτό άφησε ο Γιώργος Σταθάκης το ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αποκάλυψε ότι το «θέμα των συντάξεων έχει ήδη κλείσει».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του «ΑΝΤ1», δήλωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε «αν θα υπάρξει αύξηση» και εξήγησε ότι το φλέγον θέμα αφορά τη ρύθμιση της αγοράς των ρύπων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Εξήγησε δε, ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα απαιτήσει ένα διάστημα τριών έως ακόμη και έξι μηνών. «Για όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να απευθυνθείτε στη ΔΕΗ» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Σταθάκης.

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι «η τιμή του ρεύματος δεν έχει αυξηθεί για έξι χρόνια, ενώ πέρυσι μειώθηκε 6% χάρη στην εκπτωτική πολιτική της ΔΕΗ και τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών εταιρειών».

Σχετικά με το ζήτημα των συντάξεων, επεσήμανε ότι «το θέμα έχει ήδη κλείσει» και αυτό θα φανεί στον τελικό προϋπολογισμό, ενώ έκανε λόγο για κατάργηση και όχι αναβολή του μέτρου περικοπής για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Όσον αφορά το Σκοπιανό και τις διαφωνίες με τους ΑΝΕΛ, επανέλαβε ότι υπάρχει ρητή δέσμευση ότι «προχωράμε μαζί έως τον Μάρτιο, όταν και κριθεί η τύχη της κυβέρνησης».

Στο ίδιο πλαίσιο, αποσαφήνισε ότι τίθεται ζήτημα συμμετοχής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση την επαύριον της συμφωνίας και όχι πριν αυτής. Δεν απέκλεισε όμως, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει έως τον Οκτώβριο, ανεξάρτητα του αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμείνουν σ' αυτήν ή όχι.

Σχετικά:

Σταθάκης: Απολύτως θεμιτή η εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ
Αναχρηματοδότηση δανείων 1,3 δισ. ευρώ πέτυχε η ΔΕΗ
Σταθάκης: Απόλυτα βιώσιμη η ΔΕΗ
Tags:
ηλεκτρικό ρεύμα, Συντάξεις, Σκοπιανό, ΔΕΗ, Γιώργος Σταθάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK