02:55 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κλάους Ρέγκλινγκ

Ρέγκλινγκ: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα μπορούσε να περιμένει

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μη επείγουσα χαρακτήρισε ο Ρέγκλινγκ την ανάγκη εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι η Αθήνα θα μπορούσε να περιμένει έως και δύο χρόνια.

Στον ακριβή χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η ανάγκη εξόδου της Ελλάδας στις αγορές δεν είναι επείγουσα» επεσήμανε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να περιμένει έως και δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, οι αποδόσεις των ομολόγων δεν ακολούθησαν την αναμενόμενη αποκλιμάκωση, με αποτέλεσμα την αναβολή των σχεδίων έκδοσης κρατικών ομολόγων εντός του φθινοπώρου.

Μία από τις αιτίες της διατήρησης των υψηλών αποδόσεων συνίσταται στον ιταλικό παράγοντα, με τον Ρέγκλινγκ να αναγνωρίζει ότι η αύξηση στο κόστος χρηματοδότησης της γειτονικής χώρας έχει επηρεάσει και τις ελληνικές τράπεζες.

«Έχουν πληγεί και κάποιες ελληνικές τράπεζες (σ.σ. από την ιταλική αναταραχή)» παραδέχθηκε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι Ελλάδα και Ιταλία αποτελούν δύο διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς έχουν ανόμοια προβλήματα. 

Εμμένοντας τέλος, στην περίπτωση της γειτονικής χώρας, διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός, παρότι παραδέχθηκε ότι «υπάρχει ανησυχία» για τον προϋπολογισμό της Ρώμης.

Σχετικά:

Ρέγκλινγκ: Σε σωστό δρόμο η Ελλάδα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν
Νέα περιδίνηση στις αγορές, σε χαμηλό δύο ετών τα χρηματιστήρια
Tags:
ελληνικές τράπεζες, ελληνική κρίση, ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, Ιταλία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK