03:40 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Ντάισελμπλουμ: Ρωτήστε τους πολιτικούς πού θα βρουν τα λεφτά για τις μειώσεις φόρων

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01

Tον προβληματισμό του για το γεγονός ότι όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές την Ελλάδα, πολιτικοί θα προχωρούν σε διάφορες εξαγγελίες, εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«H Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, είναι πλέον μια ανεξάρτητη χώρα και θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και οικονομικά. Είναι πλέον θέμα των πολιτικών της και της υπευθυνότητάς τους να ενισχύσουν περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα και γενικότερα να ενισχύσουν περισσότερο την εμπιστοσύνη στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό». Τα παραπάνω ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Η κρίση του ευρώ — η Ιστορία εκ των έσω σε Ευρώπη, Ελλάδα & Κύπρο», σε πρώτη έκδοση στα ελληνικά μετά την αρχική του κυκλοφορία στα Ολλανδικά, από τις εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ-economia Publishing.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, έδωσε έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και στην ανάγκη επίτευξης ακόμη υψηλότερων αναπτυξιακών ρυθμών και προσέλκυσης και νέων επενδύσεων. Μιλώντας γενικότερα για την κρίση του ευρώ, επισήμανε ότι θα πρέπει να διδαχθούμε από το πώς φθάσαμε μέχρι εκεί, από τους χειρισμούς που έγιναν και την γενικότερη αντιμετώπισή της, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, για τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι καθώς θα πλησιάζουν οι εκλογές την Ελλάδα, πολιτικοί από τη δεξιά και την αριστερά, θα προχωρούν σε διάφορες εξαγγελίες, μεταξύ των οποίων και για μειώσεις φόρων. «Ρωτήστε τους πώς θα χρηματοδοτήσουν αυτές τις μειώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Tags:
Φόροι, μνημόνιο, Γερούν Ντάισελμπλουμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK