ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα 8,9 τρισεκατομμύρια δολάρια αυξήθηκε το 2017 η περιουσία των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, οι οποίοι είδαν τα περιουσιακά τους στοιχεία να «αυγατίζουν» κατά 20%.

Κατά 20% αυξήθηκε το 2017 η περιουσία των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, όπως προκύπτει από νέα μελέτη της UBS και της PwC.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων άγγιξε τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς διαμορφώθηκε στα 8,9 τρισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός όσων διαθέτουν περιουσία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων αυξήθηκε στην Κίνα σχεδόν με τον διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την Αμερική και την Ευρώπη.

Στη χώρα της Άπω Ανατολής, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανερχόταν σε μόλις 16 το 2006, ενώ σήμερα υπερβαίνει τους 370, καταγράφοντας άλμα της τάξης του 2.200%.

Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα, το 97% εξ αυτών είναι αυτοδημιούργητοι, ενώ μόνο το προηγούμενο έτος στη λίστα των δισεκατομμυριούχων προστέθηκαν 89 επιχειρηματίες.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των γυναικών δισεκατομμυριούχων ενισχύθηκε σε 2.158 το 2017, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 9% σε σχέση με το 2016.

Παρ΄ όλα αυτά, εξακολουθούν να απαρτίζουν μόλις το 11% των δισεκατομμυριούχων, καθώς το 89%  είναι… ανδρικού φύλου. 

Tags:
περιουσιακά στοιχεία, περιουσία, πλούσιοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK