22:03 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Χαρτονομίσματα του ευρώ

Σε ενίσχυση του ευρώ ευελπιστεί το Παρίσι ως αντίδραση στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν

© AP Photo / Michael Probst
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O γάλλος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη θέση ότι «είναι κρίσιμης σημασίας να ενισχυθεί το ευρώ στην παγκόσμια αρένα» προσθέτοντας ότι μακροπρόθεσμα «θέλουμε να κάνουμε το ευρώ ένα από τα θεμελιώδη υποστηρικτικά νομίσματα».

Στην ανάγκη ισχυροποίησης του ευρώ αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο λε Μερ, αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον της Τεχεράνης.

«Είναι κρίσιμης σημασίας να ενισχυθεί το ευρώ στην παγκόσμια αρένα. Οι αποφάσεις που ανακοίνωσε η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία σε απάντηση προς τις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ είναι ένας τρόπος να διασφαλιστεί ότι προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ενοποιημένο μας νόμισμα και ότι θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι και ελεύθεροι», τόνισε ο Λε Μερ, προσθέτοντας ότι μακροπρόθεσμα «θέλουμε να κάνουμε το ευρώ ένα από τα θεμελιώδη υποστηρικτικά νομίσματα».

«Προς αυτό το σκοπό, χρειάζονται στην Ευρώπη περισσότερη αλληλεγγύη μεγαλύτερος αριθμός επενδύσεων χρειάζονται στην Ευρώπη», κατέληξε.

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία προχώρησαν σε κοινή δήλωση την περασμένη Παρασκευή, με την οποία επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Ρωσία, την Κίνα και με άλλα κράτη προκειμένου να διατηρήσουν αποτελεσματικούς οικονομικούς δεσμούς με το Ιράν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο πρώτος γύρος αμερικανικών κυρώσεων εφαρμόστηκε τον περασμένο Αύγουστο, ενώ σήμερα, 5 Νοεμβρίου εφαρμόστηκε μια ευρύτερη λίστα κυρώσεων εναντίον του ιρανικού τραπεζικού και πετρελαϊκού τομέα, από την οποία όμως εξαιρέθηκαν η Κίνα, η Ινδία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Τουρκία.

Tags:
κυρώσεις κατά Ιράν, Ευρώ, Μπρούνο Λε Μερ, Ιράν, ΗΠΑ, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK