14:12 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Δικαστική αίθουσα

Δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου

© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

H απόφαση των ανακριτών Διαφθοράς εντάσσεται στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης δανειοδότησης της IRF από τη Marfin Investment Bank, ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων της πλοιοκτήτριας, Αγγελικής Φράγκου, καθώς και της εταιρίας «IRF European Finance Investments», διέταξαν οι ανακριτές Διαφθοράς, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Marfin Bank.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης δανειοδότησης της IRF από την τράπεζα, ύψους 178 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, συνάφθηκε με επισφαλείς όρους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των εισαγγελέων Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2016 άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία εις βάρος 15 στελεχών της τράπεζας.

Η κ. Φράγκου κατηγορείται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και για νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομη δραστηριότητα. Το δάνειο των 178 εκατ. ευρώ φέρεται να χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εγγυήσεις, με σκοπό η επενδυτική εταιρία να αγοράσει μετοχές του Ομίλου MIG και Marfin.

Η πλοιοκτήτρια, με δηλώσεις της, έχει απορρίψει τις κατηγορίες, ενώ έχει υποστηρίξει ότι η δίωξη είναι έκνομη, καθώς η ίδια δεν είχε κληθεί από τους Εισαγγελείς πριν την απαγγελία κατηγορίας.

Tags:
δάνειο, Εισαγγελία Διαφθοράς, τράπεζα, MIG
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK