17:29 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αισιόδοξη για τη δημοσιονομική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ειδικότερα μετά τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων χρόνων, εμφανίζεται η Kατρίν Μιλμπρόνερ, η πρώτη αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Επενδυτών του οίκου αξιολόγησης Moody's, ωστόσο, προειδοποιεί πως μια μακρά αναμονή της χώρας πριν την έξοδο στις αγορές εγκυμονεί κινδύνους.

Η Kατρίν Μιλμπρόνερ, αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Επενδυτών του οίκου Moody's, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμά πως τα δημοσιονομικά της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια και αναμένει σιγά σιγά να επανέλθει η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών,

«Η προοπτική της αξιολόγησης Β3 είναι θετική. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης της αξιολόγησης. Η θετική προοπτική αντικατοπτρίζει κυρίως τη δυναμική της οικονομίας να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα αποδίδουν καρπούς», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Μιλμπρόνερ.

Αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, το στέλεχος του Moody's σημειώνει αφενός πως η Ελλάδα μπορεί να περιμένει πριν βγει στις αγορές, ωστόσο τονίζει πως «η μακρά αναμονή δημιουργεί κινδύνους, ειδικά επειδή πρέπει να υπολογίζουμε με αύξηση των επιτοκίων».

Όπως εκτιμά οι ελληνικές αρχές δεν θέλησαν ακόμα να βγουν στις αγορές καθώς συνεκτίμησαν το γεγονός ότι τα ιταλικά κρατικά ομόλογα σημείωναν αυξανόμενες αποδόσεις.

‘Οσον αφορά τη μείωση των συντάξεων η κ. Μιλμπρόνερ υπογραμμίζει πως και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης όσο και το ΔΝΤ έχουν την άποψη ότι «αυτά τα προνομοθετικά μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν τουλάχιστον μερικώς».

Τέλος για τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχει η κατάσταση της Ιταλίας στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη η πρώτη αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Επενδυτών του οίκου Moody's επισημαίνει ότι παρά το ότι πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο μέλος της ευρωζώνης οι αναταράξεις, πιθανότατα, θα περιοριστούν εκεί και δεν θα επεκταθούν σε άλλες χώρες». Ακόμη κάνει γνωστό πως η Moody's διατηρεί την θετική προοπτική για τέσσερις από τις 19 χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σχετικά:

Τσακαλώτος: Η Ιταλία μας το έκανε λίγο πιο δύσκολο να βγούμε στις αγορές
Νέοι κλυδωνισμοί στις αγορές: Οι παγκόσμιες ανησυχίες «διώχνουν» τους επενδυτές
Ρέγκλινγκ: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα μπορούσε να περιμένει
Νέα περιδίνηση στις αγορές, σε χαμηλό δύο ετών τα χρηματιστήρια
Υπό πίεση τα ιταλικά ομόλογα, μάταιες οι προσπάθειες του ΥΠΟΙΚ να καθησυχάσει τις αγορές
Η Ιταλία μειώνει τον στόχο για έλλειμμα από το 2020 και προσφέρει ανακούφιση στις αγορές
Tags:
έξοδος, αγορές, Ομόλογα, Moody's, Kατρίν Μιλμπρόνερ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK