19:00 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ράβδοι χρυσού

Η Βενεζουέλα θέλει πίσω χρυσό αξίας 550 εκατ. δολ. από τη Βρετανία

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Χρυσό αξίας 550 εκατ. δολ. θέλει να φέρει πίσω στη χώρα, από τη Βρετανία, η Βενεζουέλα, επιχειρώντας να αποφύγει ενδεχόμενες επιπτώσεις από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να επαναπατρίσει 14 τόνους ράβδων χρυσού, αξίας σχεδόν 550 εκατ. δολ., από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England — BoE), υπό τον φόβο ότι μπορεί να υπάρξει αντίκτυπος από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται, συγκεκριμένα, το Reuters, η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας έχει εκφράσει ενδιαφέρον όσον αφορά στο τι ακριβώς σχεδιάζει να κάνει η Βενεζουέλα με τον χρυσό. Η αποστολή, πάντως, στο Καράκας είναι εκκρεμής εδώ και δύο μήνες, καθώς όπως αναφέρει πηγή, η αναμονή αυτή σχετίζεται με τη δυσκολία για ασφάλιση σε μία αποστολή τέτοιου μεγέθους. 

«Προσπαθούν να βρουν ασφαλιστική κάλυψη, γιατί το κόστος είναι υψηλό», σημείωσε η πηγή, με την BoE και την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας, πάντως, να μην προβαίνουν σε σχόλιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας, απαγορεύοντας σε αμερικανικές επιχειρήσεις και σε πρόσωπα βα αγοράζουν χρυσό από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. 

Παράλληλα, τον προηγούμενο μήνα, αξιωματούχοι της Βενεζουέλας εξέφρασαν την πρόθεση της χώρας να πραγματοποιεί, στο μέλλον, όλες τις συναλλαγές σε ευρώ, γουάν και άλλα νομίσματα, αντί του δολαρίου, απαντώντας στις κυρώσεις της Ουάσινγκτον στο Καράκας. 

Tags:
κυρώσεις, χρυσός, Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, Ντόναλντ Τραμπ, Νικολάς Μαδούρο, ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK