19:54 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Η νομισματική κρίση και κρίση χρέους στην Τουρκία

Ευρω-ομόλογο εκδίδει η Τουρκία

© AP Photo / Lefteris Pitarakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε την έκδοση ομολόγου, υπό τη μορφή ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό προσέλαβε ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους τρεις κορυφαίες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Στην έκδοση ευρω-ομολόγου προχωράει το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας, εξουσιοδοτώντας τρεις διεθνείς τράπεζες να αναλάβουν την επιτυχή διεκπεραίωση της δημοπρασίας.

Η έκδοση θα αφορά ομόλογο σε ευρώ, με ημερομηνία λήξεως το 2026. Τα χρήματα που θα αντληθούν, αναμένεται να συμβάλλουν στην αποπληρωμή χρεών έως το τέλος του 2018.

«Στο πλαίσιο του φετινού εξωτερικού δανεισμού, το υπουργείο έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, HSBC και ING για την έκδοση ευρω-ομολόγου, λήξεως το 2026» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Οκτωβρίου, η Άγκυρα εξουσιοδότησε τις Deutsche Bank, Goldman Sachs και Societe Generale για την έκδοση ομολόγου σε δολάριο, λήξεως το 2023. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας ήταν η άντληση 2 δισ. δολαρίων.

Η Τουρκία έλαβε μάλιστα, προσφορές τρεις φορές μεγαλύτερες σε σχέση με το ζητούμενο ποσό, με τους επενδυτές που επέδειξαν ενδιαφέρον να αριθμούν άνω των 250.

Σχετικά:

Ομόλογο σε ευρώ εξέδωσε η Αλβανία
Tags:
τράπεζες, Ομόλογα, ING, HSBC, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK