19:29 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Eurobank

Συμφωνία Τρ. Πειραιώς - Eurobank για τις βουλγαρικές θυγατρικές

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank κατέληξαν σε συμφωνία για την πώληση της βουλγατρικής θυγατρικής της πρώτης (σ.σ. Πειραιώς) στη δεύτερη (σ.σ. Eurobank) έναντι του ποσού των 75 εκατ. ευρώ.

Στα «χέρια» της Eurobank περιέρχεται η θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των δύο ελληνικών τραπεζών για την πώληση του 99,98% του μετοχικού κεφαλαίου της Piraeus Bank Bulgaria AD (PBB).

Η συναλλαγή εντάσσεται στο σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς για την απο-βαλκανοποίηση των τραπεζικών δραστηριοτήτων, το οποίο αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση και στην κεφαλαιακή ενίσχυση της ελληνικής τράπεζας.

Η ολοκλήρωση του deal υπόκειται στην έγκριση τόσο της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας, όσο και του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το αντίτιμο έχει οριστεί στα 75 εκατ. ευρώ, ενώ μετά την πώληση της Piraeus Bank Bulgaria, το ενεργητικό της Τρ. Πειραιώς θα μειωθεί κατά 700 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακή επάρκειας θα αυξηθεί κατά 15 μονάδες βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PBB, με έδρα τη Σόφια, διαθέτει 70 υποκαταστήματα και απασχολεί περισσότερους από 900 υπαλλήλους. Κατέχει, επίσης, στοιχεία ενεργητικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, δάνεια 820 εκατ. ευρώ και καταθέσεις 1,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Eurobank, η PBB θα ενταχθεί στο δίκτυο της βουλγαρικής θυγατρικής, Postbank, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά το μερίδιο στην τραπεζική αγορά της γειτονικής χώρας, αποτελώντας την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα, με βάση το ύψος των χορηγούμενων δανείων. 

Tags:
ελληνικές τράπεζες, τράπεζα, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΤΧΣ, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Βουλγαρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK