ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την εφάπαξ επιστροφή αναδρομικών κρατήσεων σε ένστολους, σώματα ασφαλείας, πανεπιστημιακούς, γιατρούς και δικαστικούς λειτουργούς προβλέπει τροπολογία της κυβέρνησης που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για την εφάπαξ επιστροφή αναδρομικών κρατήσεων σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό εκτιμάται σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε μεικτούς όρους και σε 820 εκατομμύρια ευρώ σε καθαρούς όρους.

Τη σχετική διάταξη προανήγγειλε το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, έκανε λόγο για το «πρώτο βήμα» με «έναν σαφή συμβολισμό».

«Το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για «πανεπιστημιακούς, δικαστικούς λειτουργούς, γιατρούς, σώματα ασφαλείας, πυροσβέστες και εκείνους που διαφυλάττουν καθημερινή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία που εισήχθη απόψε στη Βουλή υπογράφεται από τους υπουργούς Άμυνας, Παιδείας, Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Πολιτισμού και Ναυτιλίας.

Σχετικά:

Τσίπρας: Προχωράμε στην επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. στους ενστόλους
Στην Βουλή την Πέμπτη η ρύθμιση για τα αναδρομικά πανεπιστημιακών, δικαστικών, ενστόλων
Tags:
Μισθοί, αναδρομικά, τροπολογία, Κυβέρνηση, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK