13:24 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον λόγο, για τον οποίο προχώρησε στην εξαίρεση των οκτώ χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, από τις επιβαλλόμενες ιρανικές κυρώσεις, γνωστοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Εξηγήσεις για την παροχή εξαιρέσεων, ως προς το καθεστώς των ιρανικών κυρώσεων, έδωσε ο πρόεδρος Τραμπ, λίγα 24ωρα μετά την έναρξη της εφαρμογής των νέων μέτρων εναντίον της Τεχεράνης.

«Δεν θέλω να οδηγήσω το πετρέλαιο στα 100-150 δολάρια, το οποίο θα μπορούσε να συμβεί πολύ εύκολα. Πρόκειται για μία πολύ εύθραυστη αγορά, το ξέρω καλά» τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον εξαίρεσε προσωρινά από τις πετρελαϊκές κυρώσεις οκτώ χώρες —Κίνα, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Τουρκία, Νότια Κορέα και Ταϊβάν.

«Είναι μία απολύτως σωστή απόφαση» έσπευσε να προσθέσει ο Τραμπ, ο οποίος παρατήρησε ότι η στάση αυτή οδηγεί σε μείωση τις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Τον Μάιο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την εκ νέου επιβολή κυρώσεων εις βάρους της Τεχεράνης.

Ο πρώτος γύρος ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο, ενώ ο δεύτερος, ο οποίος είναι σαφώς πιο αυστηρός, τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα και μεταξύ άλλων, στοχοποιεί την αγορά του ιρανικού πετρελαίου.

Σχετικά:

Γιατί οι ΗΠΑ εξαίρεσαν την Ελλάδα από τις ιρανικές κυρώσεις
ΕΛΠΕ - Motor Oil σχολιάζουν στο Sputnik την εξαίρεση της Ελλάδας από τις ιρανικές κυρώσεις
Η Ελλάδα στις χώρες που εξαιρούνται από τις κυρώσεις των ΗΠΑ για το πετρέλαιο του Ιράν
Ενεργοποιούνται οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν
Tags:
Πετρέλαιο, κυρώσεις κατά Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK