16:15 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο Πιέρ Μοσκοβισί

Αισιοδοξία Μοσκοβισί για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί υφίστανται οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και δεν θα υπάρξουν μεταβολές των οικονομικών πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί.

Σχετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί αναφέροντας ότι γίνονται διαβουλεύσεις ιγα τον τρόπου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το υπερπλεόνασμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περατώσει τα προγράμματα, έχει γυρίσει σελίδα και υφίστανται οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια με υπόθεση εργασίας ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και δεν θα υπάρξουν μεταβολές των οικονομικών πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Το δημοσιονομικό πλεόνασμα αναμένεται ότι θα είναι σημαντικότερο από αυτό που αναμενόταν και, συνεπώς, υπάρχουν διαβουλεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με γνώμονα την τόνωση της ανάπτυξης πρόσθεσε και εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος και ως προς τις προοπτικές μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας.

Tags:
ελληνική οικονομία, Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK