10:27 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Συνταξιούχος

Bloomberg: Οι συνταξιούχοι αφήνουν την Ελλάδα για μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στο θέμα περικοπής των συντάξεων στην Ελλάδα αναφέρεται σε δημοσίευμά του το Bloomberg, αναφέροντας ότι οι συνταξιούχοι επιλέγουν να μετακομίσουν στη Βουλγαρία, όπου το κόστος διαβίωσης είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ.

Οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν γνωρίσει περικοπές τέτοιου μεγέθους που κάποιοι από αυτούς, μετακομίζουν σε μία από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης, σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η κρίση στην Ελλάδα. 

Το Bloomberg αναφέρεται στο παράδειγμα ενός 75χρονου, ο οποίος πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του, αποφάσισε να ξενοικιάσει το διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη και να μετακομίσει στη Βουλγαρία, όπου η σύνταξη των 800 ευρώ του επιτρέπει, όπως λέει, να «ζει σαν βασιλιάς».

«Σε γενικές γραμμές, η ζωή είναι 30% φθηνότερη απ'ό,τι στην Ελλάδα και αυτό εάν επιλέξεις να μείνεις στη Σόφια, στο Μπουργκάς ή στο Πλόβντιβ», σημειώνει ο ίδιος. «Σε μικρότερες πόλεις ή χωριά, η ζωή είναι ακόμη πιο φθηνή», προσθέτει.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των προορισμών, τους οποίους επιλέγουν άλλοι Ευρωπαίοι, αλλά οι συνταξιούχοι της καταφεύγουν στον φθηνότερο βόρειο γείτονα της στην ΕΕ, αφού έχουν δει τις συντάξεις τους να περικόπτονται τουλάχιστον 20 φορές στη διάρκεια της κρίσης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2017 το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα ήταν διπλάσιο απ'ό,τι στη Βουλγαρία, η οποία και βρίσκεται στον «πάτο» της λίστα με τις χώρες της ΕΕ. 

Tags:
Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Ελλάδα, Βουλγαρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK