09:42 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Χαρτονόμισμα 200 ευρώ.

Γερμανός βουλευτής: Πολύ αδύναμο για τη γερμανική οικονομία το Ευρώ

CC0 / A_Different_Perspective / euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0

Ο συντηρητικός βουλευτής Φρίντριχ Μερζ, ο οποίος ευελπιστεί να αντικαταστήσει την Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του CDU, υποστήριξε ότι το ευρώ είναι πολύ αδύναμο για τη γερμανική οικονομία και πολύ ισχυρό για τις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Τη θέση ότι οι Γερμανοί χρειάζεται να συνεισφέρουν περισσότερα από άλλους για την επιτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο γερμανός συντηρητικός πολιτικός Φρίντριχ Μερζ την Πέμπτη, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα από όσα κάνουμε τώρα. Η Ευρώπη είναι πραγματικά σε ένα κρίσμο κατώφλι τώρα».

Σύμφωνα με τον Μερζ, ο οποίος θα προσπαθήσει να γίνει ο αντικαταστάτης της Άνγκελα Μέρκελ στο τιμόνι των Χριστιανοδημοκρατών, το ευρώ είναι πολύ αδύναμο για τη γερμανική οικονομία και πολύ ισχυρό για τις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Κερδίζουμε από αυτό», δήλωσε ο Μερζ αναφερόμενος στην ανταλλακτική αξία του ευρώ και τόνισε ότι «αυτό είναι ένας από τους βασικούς λόγους της δύναμής μας».

Παράλληλα, ο γερμανός πολιτικός, αναφερόμενος στο Brexit δήλωσε ότι θα έχει μεγάλη επίδραση στην οικονομία της Ευρώπης. Μάλιστα πρόσθεσε ότι το Brexit ίσως είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει τώρα η ΕΕ, όμως σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να γίνει άλλο δημοψήφισμα τη Βρετανία για το θέμα.

Tags:
Brexit, οικονομία, Ευρώ, ΕΕ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK