19:02 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Προτομή στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας

Περίπου 800.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2018

© AFP 2019 / Aris Messinis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσίασε οριακή αύξηση +0,3%, σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2017, ωστόσο υπάρχουν ποιοτικές διαφορές. Ο Ρώσοι τουρίστες δεν επιλέγουν αποκλειστικά τα δημοφιλή νησιά αλλά και την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Συνολικά 782.000 πολίτες από τη Ρωσία επισκέφθηκαν την Ελλάδα το εννεάμηνο Ιανουαρίου — Σεπτεμβρίου, όπως φέρει η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ΑΤΟΡ), «Vestnik ATOP», κάνοντας ένα πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων της σεζόν.

Ο ΑΤΟΡ, συνεργάζεται στενά με το γραφείο ΕΟΤ Μόσχας.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΤ στη Ρωσία που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσίασε οριακή αύξηση +0,3%, σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2017, ωστόσο υπάρχουν ποιοτικές διαφορές.

Όπως σημειώνεται, αυξήθηκε εντυπωσιακά η έλευση στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, γεγονός που σημαίνει ότι περισσότεροι Ρώσοι έρχονται στην πρωτεύουσα και μετακινούνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο και όχι μόνο στα μεγάλα δημοφιλή νησιά όπου γίνονται οι πτήσεις τσάρτερ, εξηγεί ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ στη Μόσχα, Πολύκαρπος Ευστάθιου.

Στο πλαίσιο του Κοινού Τουριστικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, κερδήθηκε ο στόχος διεύρυνσης της σεζόν με σύνθημα «Προορισμός Ελλάδα» για 365 μέρες το χρόνο.

Tags:
Τουρισμός, Ελλάδα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK