19:37 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το Σίτι του Λονδίνου

Πώς θα κάνουν «φτερά» 250 δισ. ευρώ από το Σίτι του Λονδίνου

© Sputnik / Alex McNaughton
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley και Citigroup έχουν ήδη παρουσιάσει τα σχέδιά τους για τη μεταφορά κεφαλαίων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης μετατρέπεται η Φρανκφούρτη.

Συνολικά κεφάλαια, ύψους 250 δισ. ευρώ, αναμένεται να «μετακομίσουν» από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη τους επόμενους μήνες, με τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα εν όψει της οριστικής εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Κορυφαίες τράπεζες, όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Morgan Stanley και η Citigroup, έχουν ήδη παρουσιάσει τα σχέδιά τους για τη μεταφορά κεφαλαίων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στο γερμανικό οικονομικό «κέντρο» (σ.σ. Φρανκφούρτη), μέσω θυγατρικών που διατηρούν στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Οι κινήσεις των συγκεκριμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας των δραστηριοτήτων τους, εν όψει του Brexit και του κινδύνου «άτακτης» εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Η JP Morgan, χαρακτηριστικά, εκτιμάται ότι θα μεταφέρει περίπου 100 δισ. ευρώ, ενώ η Goldman Sachs 60 δισ. ευρώ, η Citi 50 δισ. ευρώ και Morgan Stanley 40 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο έτος, η συνολική παρουσία των συγκεκριμένων τραπεζών στη Φρανκφούρτη άγγιζε μετά βίας τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, εκτός των παραπάνω, και άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου καταστρώνουν αντίστοιχα σχέδια, επιθυμώντας να αποφύγουν τυχόν περιορισμούς μετά την ολοκλήρωση του Brexit και να διασφαλίσουν την πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

Σχετικά:

Σκωτία: Η Μ. Βρετανία δε μπορεί να σταματήσει προσφυγή στο Ευρ. Δικαστήριο για το Brexit
Μετά το Brexit, το Polexit; Καμπανάκι Τουσκ για κίνδυνο αποχώρησης της Πολωνίας από την ΕΕ
Τι θα ψήφιζαν οι Βρετανοί εάν αύριο γινόταν ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit
Tags:
τράπεζες, Brexit, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan, Γερμανία, Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK