22:41 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς

Σολτς για ελληνική οικονομία: Κάπως μεγαλύτερα αλλά όχι απεριόριστα τα περιθώρια κίνησης

© AFP 2019 / Tobias SCHWARZ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Λίγο πριν την ολοκλήρωση βρίσκεται ο διάλογος της ελληνικής πλευράς με την Κομισιόν για τις συντάξεις, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί σωστή λύση στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Κομισιόν για το πώς θα χρησιμοποιηθεί το υπερπλεόνασμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας «βρισκόμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση». Χαρακτήρισε «αποκύημα φαντασίας» δημοσιεύματα για περικοπές συντάξεων.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το πλεονέκτημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει η ίδια για οτιδήποτε υπερβαίνει το πλεόνασμα του 3,5%, ωστόσο, τα περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, κυρίως λόγω του μεγέθους των προβλημάτων. «Αυτό πρέπει πάντα να το καταλαβαίνουμε» τόνισε.

Έστειλε μήνυμα ότι είναι σημαντικό να εφαρμοστούν οι συμφωνίες που έγιναν και αναγνώρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «κινείται πολύ λογικά και σοφά».

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ξένους ανταποκριτές, στο Βερολίνο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη «διαδικασία διαλόγου» που ακολουθεί η Αθήνα, «διότι είναι πολύ σοφό αυτό και βρισκόμαστε τώρα στην αξιολόγηση των αριθμών».

Εξάλλου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί σωστή λύση για το θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού του 2019.

Ερωτηθείς για την Τουρκία υπογράμμισε ότι οι σχέσεις της με την ΕΕ εξαρτώνται από την ίδια. Το ζήτημα είναι «το Κράτος Δικαίου, η Δημοκρατία, τα θέματα ελευθερίας της έκφρασης και το τελευταίο διάστημα δεν βλέπουμε κάποια πρόοδο — μάλλον η Τουρκία πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Σολτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας.

Tags:
οικονομία, Συντάξεις, Όλαφ Σολτς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK