03:29 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εμφανίζεται έτοιμη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Νίκος Καραμούζης, να συμφωνήσει με την κυβέρνηση σε ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Έτοιμη εμφανίζεται η Ελληνική Ένωση Τραπεζών να συμφωνήσει με την κυβέρνηση για ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Καραμούζης, ερωτηθείς για τα κόκκινα δάνεια, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του ΣΕΒ.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμούζης, είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση σε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που δεν θα δημιουργεί παρενέργειες. Ο ίδιος επισήμανε πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία, την οικονομία και τις τράπεζες οι οποίες έχουν δεσμευτεί σε μείωσή τους έως το 2021.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τόνισε πως η προστασία πρώτης κατοικίας πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους. Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει υποχρεώσεις 18 δισ. ευρώ από δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ερωτηθείς για τις εκλογές, δήλωσε ότι «η οικονομία προοδεύει όταν ενισχύεται η παραγωγή και δεν παρέχονται πόροι όταν δεν δικαιολογούνται».

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Θεόδωρος Φέσσας, ο Νίκος Καραμούζης και ο πρόεδρος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, Σωκράτης Λαζαρίδης, ζήτησαν πιο αυστηρό πλαίσιο για την εταιρική διακυβέρνηση, πρόστιμα για τους παραβάτες, ευθύνες στους ορκωτούς λογιστές και πιο συχνή δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις.

Μιλώντας για γνωστές υποθέσεις κακής εταιρικής διακυβέρνησης, ο κ. Φέσσας τις χαρακτήρισε «μεμονωμένες» και ζήτησε να γίνει ό,τι χρειάζεται για να βελτιωθεί η ποιότητα και αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων, εισηγμένων και μη. Ο κ. Καραμούζης ανέφερε ότι η έξοδος από την κρίση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν η φήμη έχει τρωθεί και η επιχειρηματική τάξη δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα.

Μεταξύ των προτάσεων που παρουσίασε, περιλαμβάνεται η αύξηση της συχνότητας πληροφόρησης για τις μη εισηγμένες εταιρείες, ένταση των ελέγχων για τους ορκωτούς λογιστές, τοποθέτηση ανεξάρτητων μελών στα Διοικητικά Συμβούλια και τις επιτροπές ελέγχου και τέλος ενίσχυση των πόρων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Tags:
νόμος Κατσέλη, πρώτη κατοικία, κόκκινα δάνεια, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ΣΕΒ, Νίκος Καραμούζης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK