Πτώση στο Χρηματιστήριο

Tεχνολογικό ξεπούλημα στις διεθνείς αγορές, συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στην Wall Street

© Φωτογραφία : Nikos Libertas/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Νέος γύρος τεχνολογικών πιέσεων και «ξεπουλήματος» στο αμερικανικό ταμπλό. «Βουτιά» 400 μονάδων από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης για τον Dow Jones. Χάνουν τα κέρδη του έτους οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street.

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τις ισχυρές απώλειες που γνώρισαν οι δείκτες.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στην έναρξη των συναλλαγών, χάνει άνω των 400 μονάδων ή πάνω από 1,7%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση περίπου 100 μονάδων, πέφτοντας κάτω από τις 7.000 μονάδες, και ο S&P 500 διαμορφώνεται 1,4% χαμηλότερα.

Σημειωτέον ότι και οι τρεις δείκτες, με τις σημερινές τους επιδόσεις, έχουν διαγράψει τα κέρδη του 2018, αποκτώντας αρνητικό πρόσημο για το σύνολο του έτους.

Το τεχνολογικό sell-off συνεχίζεται, με τις μετοχές της λεγόμενης ομάδας «FAANG» (Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Alphabet) να «κατρακυλούν περαιτέρω. Η μετοχή της Apple, ενδεικτικά, χάνει κοντά στο 3%, ενώ οι απώλειες από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά της επίπεδα ξεπερνούν το 20%.

Άλλωστε, οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο έχουν ήδη διαφανεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να καταγράφει πτώση άνω του 1%. «Βουτιά» της τάξης του 1,8% σημειώνει ο γερμανικός DAX, ενώ απώλειες κοντά στο 1,5% αποτυπώνονται στα χρηματιστήρια στο Παρίσι και στο Μιλάνο. Ο βρετανικός FTSE κινείται επίσης σε «κόκκινο» έδαφος, χάνοντας περί του 0,9%.

Οι τεχνολογικές μετοχές σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις, με τις τράπεζες να «κατηφορίζουν» και αυτές, υποχωρώντας κατά 1,5%.

Tags:
Μετοχές, Τεχνολογία, αγορές, χρηματιστήρια, Wall Street
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK