21:06 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ύψους 4,9 εκατ. ευρώ. Αφορά σε πάνω από 700 πρώην εργαζομένους που απολύθηκαν από εταιρείες του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα.

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 725 πρώην εργαζομένων που απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις 19 Απριλίου 2016 έως τις 19 Ιανουαρίου 2017 από εταιρείες του κλάδου του λιανικού εμπορίου σε διαφορετικές Περιφέρειες της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υλοποιείται μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ-Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας (ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ). Το πρόγραμμα, με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), υποστηρίζει απολυμένους του κλάδου με ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και κατάρτισης, προώθησης στην απασχόληση και υποστήριξης για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων, προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες και ιδιαίτερες ανάγκες των ωφελουμένων.

Το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.915.250,00 ευρώ, καλύπτεται κατά 60% από τη χρηματοδοτική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου (ΕΤΠ) και κατά 40% από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚο του υπουργείου Εργασίας έχει την αρμοδιότητα της Εθνικής Αρχής Συντονισμού-Αρχής Διαχείρισης για την εφαρμογή των δράσεων του ΕΤΠ περιόδου 2014-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εργασίας, ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ και του ΕΤΠ Ελλάδας (http://www.ypakp.gr eye-ekt.gr και egf-greece.gr αντίστοιχα), στην ιστοσελίδα του φορέα υλοποίησης του προγράμματος http://www.eiead.gr και στο 210-2120758 & 733, για την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής.

Tags:
επιχειρήσεις, λιανικό εμπόριο, άνεργοι, απόλυση, Υπουργείο Εργασίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK