23:38 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι επαφές με τους πιστωτές συνεχίζονται απρόσκοπτα και με εντατικούς ρυθμούς» διαβεβαιώνει η διοίκηση της εταιρείας. Διευκρινίσεις για τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Folli-Follie, η οποία βρίσκεται στον κυκεώνα του σκανδάλου παραποίησης των οικονομικών στοιχείων της ασιατικής θυγατρικής.

«Οι επαφές με τους πιστωτές συνεχίζονται απρόσκοπτα και με εντατικούς ρυθμούς» διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εταιρείας, η οποία παράλληλα προχωράει σε διευκρινίσεις σχετικά με την αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων εκ μέρους 400 εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη αίτηση, η οποία υποβλήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο όρισε στις 22 Ιανουαρίου την ημερομηνία συζήτησης της κύριας αίτησης λήψης μέτρων υπέρ των εργαζομένων.

H εταιρεία διευκρινίζει παράλληλα, ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν σηματοδοτεί την απόρριψη του αιτήματος λήψης προληπτικών μέτρων για την προσωρινή προστασία της FF Group έναντι των πιστωτών της.

Επομένως, χαρακτηρίζει ως ανακριβή τα δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για «απόρριψη του αιτήματος υπαγωγής σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της» ή για «απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα» είναι ανακριβή.

Υπενθυμίζει δε, ότι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το αίτημα 56 επενδυτών για χορήγηση προσωρινής διαταγής, το οποίο υποβλήθηκε στο πλαίσιο αιτήσεως συντηρητικής κατάσχεσης, η οποία κατατέθηκε κατά της εταιρείας, μετόχων, στελεχών και ελεγκτών αυτής.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής και απαγόρευσε προσωρινά και έως τη συζήτηση της αίτησης, την μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων των εναγόντων έως το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

Σχετικά:

Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli Follie για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές
Δέκα άτομα καλεί ο εισαγγελέας ως υπόπτους για τη Folli Follie
Δεύτερη χρεοκοπία ομολόγου της Folli Follie Group
Αίρονται τα μέτρα προστασίας της Folli Follie, εκποιείται μέρος των περουσιακών στοιχείων
Προς πτώχευση και η θυγατρική της Folli Follie στις ΗΠΑ
Yπόθεση Folli Follie: Έρχονται οι πρώτες αγωγές από τους επενδυτές
Tags:
επιχειρηματικότητα, δικαστήριο, κατανάλωση, Folli-Follie
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK