12:35 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με αρνητικά πρόσημα και εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 3% έκλεισε μία εβδομάδα έντονων αναταραχών για την Wall Street. Την Παρασκευή, διαδραματίστηκε ένας ακόμη γύρος - ηπιότερου εντούτοις σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας - ξεπουλήματος, καθώς οι δείκτες δέχθηκαν μεταξύ άλλων πετρελαϊκές πιέσεις.

Σε πτωτική τροχιά εισήλθαν και πάλι οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, έπειτα από την «ανάσα» που πήραν από το πρόσφατο sell-off που εκτυλίχθηκε στο ταμπλό της Wall Street, λόγω των έντονων πιέσεων που δέχθηκε ο τεχνολογικός κλάδος. 

Ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε, συγκεκριμένα, «βουτιά» σχεδόν 180 μονάδων, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές υφίστανται νέο γύρο πιέσεων και με την πτώση των τιμών του πετρελαίου να επιβαρύνει επίσης το επενδυτικό αίσθημα. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,48% στις 6.938 μονάδες και ο S&P 500 τερμάτισε με απώλειες 0,66%, ενώ εισήλθε και σε περιοχή διόρθωσης, καθώς βρίσκεται 10% χαμηλότερα από τα τελευταία του υψηλά.

Σημειωτέον, πάντως, ότι η διαπραγμάτευση μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών χαρακτηρίζεται παραδοσιακά από χαμηλό όγκο συναλλαγών.  

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι δείκτες γνώρισαν πτώση άνω του 3%, σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις από την εβδομάδα Ευχαριστιών του 2011. 

Οι μετοχές της λεγόμενης ομάδας «FAANG» (Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google) έκλεισαν σε «κόκκινο» έδαφος την Παρασκευή.

Παράλληλα, το κλίμα στην Wall Street καθοδηγήθηκε και από τις ισχυρές απώλειες του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό τύπου WTI να χάνει άνω του 7% στα 50,39 δολάρια το βαρέλι, και το Brent στο Λονδίνο να γνωρίζει πτώση άνω του 5%. 

Tags:
επενδυτές, χρηματιστήρια, Τεχνολογία, αγορές, Πετρέλαιο, Μετοχές, Wall Street
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK