Μάριο Σεντένο

Σεντένο: Μακρές αναμένονται οι συζητήσεις στο Eurogroup, στην Ιταλία η μεγαλύτερη προσοχή

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τη μεγαλύτερη προσοχή αναμένεται να λάβει στο Eurogroup το ιταλικό ζήτημα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προαναγγέλλοντας μακρές διαβουλεύσεις.

Μακρές και έντονες αναμένονται οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup, όπου θα συζητηθούν σημαντικά θέματα εμβάθυνσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηxανισμού Σταθερότητας (ESM) ως «εργαλείο» αποτροπής μελλοντικών κρίσεων, το δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης των Τραπεζών και τη γαλλογερμανική πρόταση για ξεχωριστό προϋπολογισμό της ευρωζώνης.

Όσον αφορά στα προσχέδια προϋπολογισμού των χωρών της ευρωζώνης, τα οποία θα εξεταστούν από τους υπουργούς οικονομικών, ο Σεντένο είπε ότι το ιταλικό ζήτημα αναμένεται να λάβει τη μεγαλύτερη προσοχή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ιταλικές αρχές συνεχίζουν τον εποικοδομητικό διάλογο για τον ιταλικό προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό όλες οι χώρες της ευρωζώνης να σέβονται τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της Ελλάδας και συγκεκριμένα το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Eurogroup θα επικυρώσει τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ελληνικό προϋπολογισμό εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Tags:
Συντάξεις, ESM, Eurogroup, Μάριο Σεντένο, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK