16:20 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τους Μοσκοβισί και Σεντένο.

Eurogroup: Και τυπικά το πράσινο «φως» στον προϋπολογισμό του 2019

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης άναψαν το πράσινο «φως» στην έγκριση του προϋπολογισμού για το 2019. Αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Θετική» ήταν η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο αποψινό Εurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου εγκρίθηκε η εισήγηση της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν εξέφρασαν ενστάσεις για τον προϋπολογισμό της Ελλάδας, ενώ διευκρίνισαν ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η χώρα είναι «πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία».

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα έλαβε και τυπικά το «πράσινο φως» για την ακύρωση του μέτρου της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, η οποία θα συνεπαγόταν νέες μειώσεις για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Ειδική αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια του Eurogroup και ως προς την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας, με την ίδια πηγή να επισημαίνει ότι η αποτίμηση ήταν «θετική».

Υπήρξε μάλιστα, σχετική τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ στη συνέχεια δεν σημειώθηκε κάποια παρατήρηση από τους υπουργούς των υπόλοιπων κρατών-μελών.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε «θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας», ενώ όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις επισημάνθηκαν «οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά, με ορίζοντα την επόμενη έκθεση, στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Σχετικά:

Αποχώρησε εκτάκτως από το Eurogroup ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
Σεντένο: Μακρές αναμένονται οι συζητήσεις στο Eurogroup, στην Ιταλία η μεγαλύτερη προσοχή
Για τις συντάξεις αποφασίζει σήμερα το Eurogroup
Αύριο οι οριστικές αποφάσεις του Eurogroup για τις περικοπές στις συντάξεις
Στην ατζέντα του Eurogroup και πάλι η Ελλάδα
Tags:
Συντάξεις, Προϋπολογισμός, Ευρωζώνη, Eurogroup, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK