ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε συμφωνία για τη μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη κατέληξαν, έπειτα από 18 ώρες διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, μετά από μία μακρά συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε συμφωνία κατέληξαν, σήμερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν σκοπό να διασφαλίσουν ότι η Ευρωζώνη θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα ενδεχόμενη νέα κρίση.

«Το Eurogroup ολοκληρώθηκε έπειτα από 18 ώρες. Έχουμε συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης», σημειώνει ο εκπρόσωπος του Eurogroup, Λούις Ρέγο, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Για μακρές και έντονες συζητήσεις μεταξύ των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης είχε μιλήσει, άλλωστε χθες, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

«Έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης προχωράει με αποτελεσματικό ρυθμό. Χάρη σε όλους αυτούς που βοήθησαν», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς. 

Το Eurogroup, εν τω μεταξύ, εξέφρασε ανησυχίες για τον αργό ρυθμό μείωσης του δημόσιου χρέους σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης, σε ανακοίνωσή της για τα σχέδια προϋπολογισμού για το 2019. 

Όσον αφορά στην Ιταλία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον προϋπολογισμό της Ρώμης και το «όχι» που έχει λάβει από την Κομισιόν, το Eurogroup κάλεσε τη χώρα να λάβει μέτρα προκειμένου να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ. 

Tags:
Χρέος, Eurogroup, Ευρωζώνη, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK