Ροδάκινα.

Μπακόλας: Οι ελληνικές επιχειρήσεις ενισχύουν τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία

© Sputnik / Sergey Malgavko
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα (28)
0 10

Ελληνικές και ρωσικές επιχειρήσεις επεκτείνουν τη συνεργασία τους, στη Ρωσία υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνικό ενδιαφέρον στη δημιουργία κοινοπραξιών, δήλωσε ο πρόεδρος του ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Μπακόλας μιλώντας στο Sputnik.

«Πρόσφατα, το ενδιαφέρον ρώσων επιχειρηματιών για την Ελλάδα αναγεννήθηκε. Συγκεκριμένα, με προσέγγισαν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, δύο ιδιωτικές εταιρείες ζητώντας βοήθεια με τις επιχειρήσεις τους. Δύο ή τρεις μεγάλες επενδύσεις έχουν προχωρήσει. Ο τουρισμός αυξάνεται» τόνισε ο πρόεδρος του ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Μπακόλας μιλώντας στο Sputnik.

«Φαίνεται ότι η επιδείνωση των σχέσεων με την Ευρώπη και συγκεκριμένα η ιστορία με την Ελλάδα δεν φόβισε τις ρωσικές επιχειρήσεις. Και οι Έλληνες από την πλευρά τους συνεχώς προσπαθούν να βρουν τρόπους να συνεργαστούν με τη Ρωσία. Ακόμα και εκείνες που τα προϊόντα τους υπόκεινται στις κυρώσεις επίσης προσπαθούν να βρουν τρόπο να συνεργαστούν. Ένας από αυτούς είναι η δημιουργία κοινοπραξιών και πολλοί το εξετάζουν» υπογράμμισε.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις οικονομικές σχέσεις και εκτίμησε ότι σταδιακά θα φτάσουν το επιθυμητό επίπεδο λαμβάνοντας υπόψιν τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Μπακόλας ελπίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να κρατήσει τις ισορροπίες στις σχέσεις με τη Ρωσία, από τη μία πλευρά και τις ΗΠΑ και την ΕΕ από την άλλη.

«Μετά το λάθος της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τη Ρωσία, με τους ρώσους διπλωμάτες και τις σκληρές δηλώσεις, η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθούν να διορθώσουν επειγόντως την κατάσταση. Λάθος ιστορία» είπε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, αναφερόμενος στη διπλωματική διένεξη του καλοκαιριού.

«Φυσικά, είναι δύσκολο να ισορροπήσεις στον κόσμο μεταξύ δύο δυνάμεων, όταν οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Η Ελλάδα παραδοσιακά είχε καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Από την άλλη, η Ελλάδα προσπαθεί να είναι φίλη χώρα με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, της οποίας είμαστε μέλος. Δεν είναι εύκολο και χρειάζεται μεγάλη δεξιότητα. Φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προσπαθήσει να κρατήσει την ισορροπία, και ελπίζω ότι θα τα καταφέρει, στηριζόμενη στις σχέσεις των δύο χωρών που ήταν πάντα, είναι και θα παραμείνουν πολύ φιλικές» τόνισε.

Η βόρεια Ελλάδα υπέφερε περισσότερο από άλλες περιοχές από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις και το ρωσικό εμπάργκο, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ο κύριος προμηθευτής αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία.

«Ήταν μεγάλο χτύπημα για τη βιομηχανία μας. Αλλά η επιχειρηματικότητα είναι ευέλικτη, σταδιακά βρήκε διαδρόμους για να διατεθούν τα προϊόντα. Δεν θα κρυφτώ, μερικοί βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν τις κυρώσεις» σημείωσε ο κ. Μακόλας σχολιάζοντας την τροφοδοσία με φράουλες, ψάρια και άλλα προϊόντα μέσω τρίτων χωρών.

Θέμα:
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα (28)

Σχετικά:

Κρεμλίνο: Αναμένουμε η επίσκεψη Τσίπρα να βάλει τέλος στη δύσκολη περίοδο
Σύμβουλος Τσίπρα: Έκανε λάθος όποιος θεώρησε ότι θα επηρεάσει τις ελληνορωσικές σχέσεις
Tags:
αγροτικά προϊόντα, επιχειρήσεις, οικονομία, ελληνορωσικό εμπορικό επιμελητήριο, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK