ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα κριτήρια λήψης του κοινωνικού μερίσματος για το 2018. Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος του 2018, το συνολικό ύψος του οποίου ανέρχεται σε 710 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν με βάση το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση, τη συνολική περιουσία και τις τραπεζικές καταθέσεις.

Όπως προκύπτει από την ΚΥΑ, το κοινωνικό μέρισμα θα δικαιούνται μονομελή νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ. Θα προβλέπεται ωστόσο, προσαύξηση του ορίου κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος, και 2.250 ευρώ για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος.

Την ίδια ώρα, η ακίνητη περιουσία του κάθε μονομελούς νοικοκυριού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 125.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Ανώτατο όριο θα θεωρούνται τα 185.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος θα αποκλείονται αυτομάτως όσα νοικοκυριά εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, διαθέτουν συγκεκριμένα είδη σκαφών αναψυχής, δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, έχουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr, η οποία αναμένεται να ανοίξει εντός των επόμενων ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βήμα — βήμα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

Σχετικά:

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα
Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ και κοινωνικό μέρισμα
Μέρισμα και μείωση ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη Βουλή
Κατατέθηκε η τροπολογία για κοινωνικό μέρισμα - Πόσο μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ
Tags:
κοινωνικό μέρισμα, Προϋπολογισμός, Υπουργείο Οικονομικών, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK