16:25 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Κατ' αρχήν συμφωνία για τον επόμενο προϋπολογισμό της Ε.Ε.

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Αναλήψεις υποχρεώσεων 165,8 δισ. ευρώ και πληρωμές 148,2 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019. Την επόμενη εβδομάδα η έγκρισή του.

Σε προκαταρκτική συμφωνία για τον επόμενο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ. 2019) κατέληξαν η Αυστρία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε., και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Αυτή η εξέλιξη προλειαίνει το έδαφος για την υιοθέτηση του προϋπολογισμού πριν το τέλος του έτους, εφόσον η συμφωνία στηριχθεί από τα κράτη-μέλη και την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα» επεσήμανε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε ανακοίνωσή του.

Η συμφωνία Αυστρίας-Ευρωκοινοβουλίου προβλέπει αναλήψεις υποχρεώσεων 165,8 δισ. ευρώ και πληρωμές 148,2 δισ. ευρώ, ποσά τα οποία είναι αυξημένα κατά 3,17% και κατά 2,37% αντίστοιχα, σε σχέση με το 2018.

Το προσχέδιο αναμένεται να υιοθετηθεί τις επόμενες ημέρες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί στις 11 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παίρνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο καλείται να τοποθετηθεί επί του προϋπολογισμού του 2019.

Σχετικά:

Κομισιόν: Να επεκταθεί η χρήση του ευρώ σε ενεργειακές συμφωνίες με τρίτες χώρες
Κομισιόν: Η απόφαση της Ουγγαρίας για άσυλο στον Γκρουέφσκι χρήζει εξηγήσεων
Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για την Ιταλία, μετά το «όχι» της Κομισιόν
Tags:
Προϋπολογισμός, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κομισιόν, Αυστρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK