Χρηματιστηριακός δείκτης

Διεθνείς αναταραχές συμπαρασύρουν το Χρηματιστήριο Αθηνών

CC0 / Pexels
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στις διεθνείς πιέσεις υποκύπτει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά «αδύναμος κρίκος». Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για νέο γύρο απωλειών ετοιμάζεται και η Wall Street.

Πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών που δείχνει να επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών.

O Γενικός Δείκτης γνωρίζει πτώση άνω του 1%, και διαμορφώνεται κοντά στις 650 μονάδες, με τις τράπεζες να υποχωρούν κατά 2% και τις μετοχές της Alpha Bank(-2,8%) και της Εθνικής (-2,2%) να είναι μεταξύ των τίτλων με τις χειρότερες επιδόσεις. 

Η επενδυτική διάθεση φαίνεται να επιβαρύνεται από την πτωτική κίνηση των μετοχών διεθνώς. 

Τα μεγαλύτερα δυτικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (ο FTSE στο Λονδίνο, ο CAC στο Παρίσι και ο DAX στη Φρανκφούρτη) γνωρίζουν απώλειες κοντά στο 1,9%, την ώρα που ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημειώνει «βουτιά» 1,75% στις 348,06 μονάδες. 

Η αβεβαιότητα γύρω από την πορεία του εμπορικού διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένει, ενώ το βλέμμα της αγοράς στρέφεται και στη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας του τεχνολογικού «κολοσσού» Huawei από τις καναδικές Αρχές. 

Η είδηση, άλλωστε, πυροδότησε νωρίτερα ξεπούλημα και στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να χάνει 1,9% και τον Shanghai 1,68%. 

«Βουτιά» γνωρίζουν, παράλληλα, και τα futures της Wall Street, προμηνύοντας απώλειες για τη σημερινή συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, το οποίο χθες παρέμεινε κλειστό, προς τιμήν του πρώην προέδρου του ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι δείκτες είχαν γνωρίσει ισχυρές απώλειες, με τον βιομηχανικό Dow Jones να υποχωρεί κατά 3,10% ή 800 μονάδες, τον S&P 500 κατά 3,24% και τον τεχνολογικό Nasdaq κατά 3,80%. 

Tags:
τράπεζες, Μετοχές, Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, Χρηματιστήριο Αθηνών, χρηματιστήρια, Wall Street, Ασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK