Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Παρίσι

Πούτιν: Οι κοινές αγορές ενέργειας μπορούν να προσθέσουν 9 δισ. στο ευρασιατικό ΑΕΠ

Mikhail Metzel/TASS/POOL
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η δημιουργία κοινών ενεργειακών αγορών στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU) ενδέχεται να αυξήσει το συλλογικό ΑΕΠ των κρατών μελών της EAEU κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την Πέμπτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Τα σχέδια των σημαντικών αποφάσεων για τη δημιουργία κοινών αγορών πετρελαίου, πετρελαϊκών προϊόντων και φυσικού αερίου έχουν προετοιμαστεί για τη σημερινή συνάντηση. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, η εφαρμογή αυτών των σχεδίων θα αυξήσει το ΑΕΠ των χωρών μας κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη συνάντηση των ηγετών της Ευρασιατικής Ένωσης στην Αγία Πετρούπολη. 

Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι η συνεργασία στο πλαίσιο της ευρασιατικής οικονομικής ένωσης διεξάγεται με επιτυχία και δυναμική, με το αθροιστικό ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 2% το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η βιομηχανική παραγωγή συνέχισε να αυξάνεται, ενώ το διακρατικο εμπόριο εντός της Ένωσης αυξήθηκε κατά 12% στα 44 δις δολλάρια.

Επιπλέον, το εμπόριο με τους εξωτερικούς συνεργάτες αυξήθηκε κατά 21% στα 548 δισ. Δολάρια, κυρίως λόγω των αυξημένων εξαγωγών από την ένωση, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η EAEU, η οποία απαρτίζεται από τη Ρωσία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Κιργιζία, είναι ένας διεθνής οργανισμός που ενθαρρύνει την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση μέσω της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών, υπηρεσιών και ανθρώπων στο πλαίσιο της ένωσης.

Tags:
εμπόριο, Ευρασιατική Ένωση, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK