22:59 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 558 μονάδες και διολίσθησε στις 24.388 μονάδες, με τους αμερικανικούς δείκτες να εξαλείφουν όλα τα κέρδη από την αρχή του έτους.

Νέες, ισχυρές απώλειες κατέγραψε απόψε η Wall Street, ολοκληρώνοντας μία εξόχως αρνητική εβδομάδα για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας, αλλά και η διατήρηση των εντάσεων στο πεδίο της σινο-αμερικανικής διένεξης, οδήγησαν το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε «βουτιά», με αποτέλεσμα να απολέσει όλα τα κέρδη από την αρχή του έτους.

Ενδεικτικά, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 558 μονάδες και διολίσθησε στις 24.388 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq «βούλιαξε» κατά 3,05% στις 6.969 μονάδες. Από την πλευρά του, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατακρημνίστηκε στο 2,33% και τις 2.633 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές των εταιρειών Facebook, Netflix και Alphabet έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, ενώ η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 2,6% μετά την υποβάθμιση της τιμής-στόχου από τη Morgan Stanley.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσίασαν απώλειες άνω του 4%, δεχόμενοι ισχυρές πιέσεις από τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, μία εξέλιξη την οποία οι επενδυτές αποκωδικοποιούν ως ένδειξη περαιτέρω επιδείνωσης των εμπορικών σχέσεων Πεκίνου — Ουάσιγκτον.

Οι επενδυτές αποδοκίμασαν και τα νέα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 155.000 για τον Νοέμβριο, παρότι οι αναλυτές ανέμεναν τη δημιουργία 198.000 νέων θέσεων εργασίας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο των ανησυχιών βρίσκονται και οι φόβοι επιβράδυνσης της αμερικανικής ανάπτυξης, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται στην εκτίναξη των αποδόσεων των βραχυπρόθεσμων κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.

Σχετικά:

Στον «κατήφορο» τα διεθνή χρηματιστήρια με το βλέμμα στο ξεπούλημα της Wall Street
Tags:
χρηματιστήρια, Wall Street, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK