09:40 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και θα υπάρξει μοριοδότηση για τους συμβασιούχους που ήδη απασχολούνται στο πρόγραμμα.

Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία που προβλέπει τη σύσταση μόνιμων θέσεων εργασίας για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πιο συγκεκριμένα, θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ 3.257 μόνιμες θέσεις στις αντίστοιχες δομές των δήμων που υλοποιούν το πρόγραμμα και θα υπάρξει μοριοδότηση για τους συμβασιούχους που ήδη απασχολούνται στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα με την τροπολογία, η προϋπηρεσία μοριοδοτείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 84 μήνες (7 έτη), ενώ λόγω της ιδιαίτερης φύσης και του αντικειμένου των υπηρεσιών κατ' οίκων φροντίδας ηλικιωμένων, οικονομικά αδύναμων, ΑμεΑ κ.λπ. η εμπειρία προτάσσεται έναντι της εντοπιότητας.

Έως ότου οριστικοποιηθούν οι διορισμοί, οι υπηρεσίες του Βοήθεια στο Σπίτι θα παρέχονται από τους απασχολούμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 και όχι από όσους θα περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί και αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες, οι συμβάσεις θα λυθούν αυτοδικαίως, και οι θέσεις θα καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης, ότι οι διοριστέοι, δεν θα έχουν δυνατότητα μετακίνησης, μετάθεσης ή απόσπασης από τη θέση διορισμού τους για δέκα έτη.

Οι μισθοί των μόνιμων υπαλλήλων του Βοήθεια στο Σπίτι θα καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και η πληρωμές τους θα γίνονται μέσω των δήμων στους οποίους θα αποδίδει το σχετικό κονδύλι το υπουργείο Εσωτερικών.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την τροπολογία πατήστε εδώ.

Tags:
τροπολογία, προσλήψεις, Βοήθεια στο Σπίτι, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK