16:58 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ουάσιγκτον εξετάζει πιθανές ενέργειες κατά του έργου Nord Stream-2, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τους Ενεργειακούς Πόρους, Φράνσις Φανόν, σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ρωσικό τομέα ενέργειας με συνεργασία στους αγωγούς ασχολούνται με εγχειρήματα που φέρουν κίνδυνο κυρώσεων. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε πιθανές κυρώσεις », δήλωσε ο Φανόν.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για τις εξαγωγές και τη συνεργασία στους αγωγούς σύμφωνα με το νόμο των Κυρώσεων (CAATSA)».

Τη Δευτέρα, ο Φανόν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η κατασκευή του αγωγού δημιουργεί «ευρείες γεωστρατηγικές απειλές» στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και κάλεσε όλα τα μέρη να αποσυρθούν από αυτήν.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Τσιζόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 αναπτύσσεται κανονικά και δεν υπάρχουν εμπόδια στην εφαρμογή του.

Το έργο του αγωγού έχει γίνει ευπρόσδεκτο από κάποιες χώρες στην Ευρώπη και αντιτίθεται σε σειρά άλλων, μεταξύ των οποίων η Ουκρανία, η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζόν Μπόλτον, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ορισμένες επιλογές για να μπλοκάρει την «κατασκευή» του αγωγού.

Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, κυρώσεις, Φράνσις Φανόν, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, Τζον Μπόλτον, Ρωσία, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK