13:38 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί με συντελεστή 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος. Ικανοποίηση στους οινοπαραγωγούς.

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, τροπολογία για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει την κατάργηση του ΕΦΚ «με συντελεστή είκοσι (20) ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος, που επιβάλλεται στα προϊόντα του άρθρου 90 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ήτοι στο κρασί», προκειμένου να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις και να ενισχυθεί ο κλάδος.

Η νέα ρύθμιση, που θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2019 και σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα φέρει απώλειες 28 εκατ. ευρώ ετησίως στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται από την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, θα αξιοποιείται για να "επιστρέφει" στο λαό, για την ανακούφιση από βάρη που φορτώθηκε η κοινωνία την περίοδο των μνημονίων», δήλωσε στο ΑΠΕ — ΜΠΕ, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, με ανακοίνωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τροπολογία που καταργεί τον ΕΚΦ καθώς όπως αναφέρει κλείνει ένα «οδυνηρό για όλους κεφάλαιο».

Σχετικά:

Το ΣτΕ ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί
Tags:
τροπολογία, φόρος, κρασί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK