23:30 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ταμπλό αγορών.

Τριγμοί στις διεθνείς αγορές, νέο «σφυροκόπημα» στην Wall Street

CC0 / Inactive account – ID 3844328 / stock
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ένα ακόμη sell-off έφερε στην Wall Street ο «φόβος» της Fed. Τα σχέδια της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να συσφίγξει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική καλλιέργησε έντονες ανησυχίες στο αμερικανικό ταμπλό, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε ελεύθερη πτώση.

Σε «κόκκινο» έδαφος επανήλθε το αμερικανικό χρηματιστήριο, βιώνοντας ήδη το χειρότερο ξεκίνημα Δεκεμβρίου από το 1980.

Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο υποχώρησης της παγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά και το σενάριο επιθετικών κινήσεων από μέρους της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve — Fed) αποθάρρυναν το επενδυτικό αίσθημα, ωθώντας σε συλλογικό ξεπούλημα. 

Η αγορά εκφράζει έτσι τις ανησυχίες της σχετικά με τα σχέδια της Fed να αυξήσει τα επιτόκια και για το εάν η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να αντέξει μία τέτοια κίνηση. Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για τέταρτη και τελευταία φορά, μέσα στο 2018, αυτήν την εβδομάδα. 

Στο ταμπλό της Wall Street, ο βιομηχανικός Dow Jones γνώρισε «βουτιά» 500 μονάδων, με τον S&P 500 να χάνει άνω του 2% και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει απώλειες κοντά στο 2,3%. 

Άλλωστε, με σημαντική πτώση τερμάτισαν σήμερα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί κατά 1,14%. Απώλειες άνω του 1% σημείωσαν και οι δείκτες σε Λονδίνο και Παρίσι, FTSE και CAC, ενώ ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε 0,9% χαμηλότερα. 

Tags:
επενδυτές, Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χρηματιστήρια, Wall Street
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK