16:21 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελλάδα κατέχει τη μεγαλύτερη αναλογία τερματικών POS και πληθυσμού, καθώς σε 1 εκατομμύριο κατοίκους αντιστοιχούν 48.854 τερματικά. Τι δείχνουν τα στοιχεία νέας έρευνας.

Την πρωτιά ως προς την αναλογία τερματικών POS και πληθυσμού κατέχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Mastercard.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι ως βασικό κίνητρο για τη χρήση POS στην Ελλάδα αποτελεί η απλοποίηση των καθημερινών εργασιών, η οποία συνιστά και το βασικότερο πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Από τα ευρήματα της έρευνας, προκύπτει επιπλέον η αύξηση στις συναλλαγές μέσω χρεωστικής κάρτας σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ όσον αφορά τη προώθηση των ανέπαφων συναλλαγών, καταγράφεται αύξηση της χρήσης, χάρη στη διευκόλυνση των καταναλωτών.

Όπως προαναφέρθηκε, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της συγκεκριμένης περιοχής ως προς την αναλογία POS και πληθυσμού, με 48.854 τερματικά ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Στο μεταξύ, 1 στις 3 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης επιτρέπει πλέον τις συναλλαγές με κάρτες, λόγω της αυξημένης ζήτησης εκ μέρους των πελατών. Την ίδια ώρα, το 18% «βλέπει» την αποδοχή των καρτών ως μία ευκαιρία για να συμβαδίσει με τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις.

Σχετικά:

Καταναλωτές στη Βρετανία διπλοχρεώθηκαν λόγω σφάλματος σε τερματικά για κάρτες
Tags:
ηλεκτρονικές συναλλαγές, πιστωτική κάρτα, POS, Mastercard
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK