21:57 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Καλοριφέρ

Εντός εβδομάδας η απόφαση για το φετινό επίδομα θέρμανσης

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση επιπλέον επιδόματος θέρμανσης, ύψους 12 εκατ. ευρώ, για τους δικαιούχους της περιόδου 2017 - 2018. Ποιοι επωφελούνται.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για την καταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωράει στην αύξηση των ποσών της επιδότησης.

Την ίδια ώρα, το πρωί υπεγράφη και η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση επιπλέον επιδόματος θέρμανσης, ύψους 12 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δοθεί στους δικαιούχους της α' κλιματικής ζώνης για την περίοδο 2017-2018.

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι κάτοικοι των ορεινών δήμων της β' κλιματικής ζώνης.

Η απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, και την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται αύξηση της επιδότησης στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, ενώ για τους υπόλοιπους παραμένει στα 0,125 ευρώ ανά λίτρο.

Το έκτακτο επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην α' ζώνη περιλαμβάνονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας.

Tags:
επίδομα θέρμανσης, πετρέλαιο θέρμανσης, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK