22:42 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Χρηματιστηριακός δείκτης

Ακόμη πιο κάτω η Wall Street, νέος γύρος «ξεπουλήματος» στο ταμπλό

CC0 / Pexels
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Νέο «ξεπούλημα» εκτυλίσσεται σήμερα στο ταμπλό της Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να πέφτουν ακόμη πιο χαμηλά, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές τους.

Σε βαθύ «κόκκινο» έχει βυθιστεί και πάλι το αμερικανικό χρηματιστήριο, υπό τον φόβο αναστολής της λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ και καθώς η μαζική έξοδος των επενδυτών συνεχίζεται. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει «βουτιά» σχεδόν 250 μονάδων ή πάνω από 1%, με τον S&P 500 να χάνει 1,3% και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,3%. 

Τόσο οι προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, όσο και η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve — Fed) να αυξήσει τα επιτόκια, για τέταρτη φορά φέτος, επιβαρύνουν το επενδυτικό αίσθημα, ασκώντας ισχυρές πιέσεις στις μετοχές. 

Οδηγός της σημερινής «κατρακύλας» είναι ο τεχνολογικός κλάδος, με μεγάλα ονόματα του κλάδου να σημειώνουν ισχυρές απώλειες. 

Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής την τελευταία εβδομάδα ο Dow βρίσκεται 6% χαμηλότερα, έχοντας απωλέσει περίπου 1.400 μονάδες, ο S&P έχει υποχωρήσει επίσης κατά 4% και ο Nasdaq έχει γνωρίσει εβδομαδιαία πτώση 7,4%. 

Tags:
επενδυτές, αγορές, χρηματιστήρια, Federal Reserve, Wall Street, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK