23:48 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Τον Ιανουάριο η απόφαση για την αύξηση στον κατώτατο μισθό

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

H υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, διαμήνυσε ότι η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα ληφθεί τον Ιανουάριο, ενώ έως τα τέλη του έτους αναμένεται και το σχετικό πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Τον Ιανουάριο θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως γνωστοποίησε την Κυριακή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία επισκέφτηκε τη «Στοά των Εμπόρων» στο κέντρο της Αθήνας.

«Θα είναι υπουργική απόφαση που θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Για εμάς, ήταν προτεραιότητα από την αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία».

«Εντός Δεκεμβρίου περιμένω το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τον Ιανουάριο θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση» έσπευσε να συμπληρώσει.

Επεσήμανε δε, ότι το μέτρο της κυβέρνησης αναμένεται «να τονώσει και να ενισχύσει το εισόδημα του εργαζόμενου», ενώ ειδική μνεία έκανε και στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία συνεπάγεται αυξήσεις μισθών σε διάφορους κλάδους.

«Παράλληλα με την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο θα καταργηθεί ο ντροπιαστικός υπο-κατώτατος μισθός για τους νέους, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών σίγουρα θα έχουν μία πάρα πολύ σημαντική αύξηση στο μισθό τους από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά» συμπλήρωσε, στο ίδιο πλαίσιο.

Επανέλαβε μάλιστα, ότι ο νέος, αυξημένος μισθός θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Αχτσιόγλου επισκέφθηκε τα καταστήματα που λειτουργούν στη «Στοά Εμπόρων» και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες.

Σχετικά:

Χωρίς ηλικιακές διακρίσεις ο νέος ενιαίος κατώτατος μισθός
Από το ένα στα... 28 δολάρια, ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα
Tags:
εργασιακά, συλλογικές συμβάσεις, κατώτατος μισθός, Υπουργείο Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK