17:36 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με το αριστερό στο 2019 το Χρηματιστήριο: «Ξεπούλημα» με τις τράπεζες στο στόχαστρο

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δειλά - δειλά και με συγκρατημένες διαθέσεις επιστρέφουν οι επενδυτές από τις διακοπές στο Χρηματιστήριο. «Απειλούνται» και πάλι οι 600 μονάδες. Στο «κόκκινο» και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με το… αριστερό υποδέχεται το νέο έτος το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ακολουθεί τα βήματα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο Γενικός Δείκτης γνωρίζει απώλειες άνω του 1,6% και διαμορφώνεται λίγο πιο πάνω από τις 600 μονάδες, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων, υποχωρώντας κατά σχεδόν 4%. 

Ιδιαίτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με απώλειες κοντά στο 7% και της Eurobank με απώλειες της τάξης του 6%. 

Οι συναλλαγές είναι περιορισμένες, εν μέσω της εορταστικής ραστώνης, άλλωστε, με το διεθνές αρνητικό κλίμα να επιβαρύνει την επενδυτική διάθεση. 

Στα ταμπλό των ευρωαγορών, η κίνηση είναι επίσης πτωτική, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να καταγράφει πτώση άνω του 1%. Ισχυρές πιέσεις δέχεται ειδικότερα ο γαλλικός CAC 40 που σημειώνει «βουτιά» της τάξεως του 2%, με τον βρετανικό FTSE να χάνει 1,3% και τον γερμανικό DAX να διαμορφώνεται περί του 1% χαμηλότερα. 

Tags:
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, Μετοχές, επενδυτές, Χρηματιστήριο Αθηνών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK