02:36 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Χρηματιστηριακός δείκτης

«Αδύναμο» και πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω του διεθνούς αρνητικού κλίματος

CC0 / Pexels
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να διατηρήσει τις 600 μονάδες προσπαθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών που για ακόμη μία ημέρα αποδεικνύεται αδύναμο να αντισταθεί στις διεθνείς πιέσεις, κινούμενο σε αρνητικό έδαφος.

Νέα «μάχη» για τις 600 μονάδες διαδραματίζεται σήμερα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τον νέο γύρο ρευστοποιήσεων στις ευρωαγορές που συμπαρασύρει πτωτικά τη διάθεση και στην ελληνική αγορά.

Μετά το ποδαρικό με το αριστερό για το νέο έτος, το ΧΑ υφίσταται σήμερα νέες πιέσεις, με τους πωλητές να επικρατούν και σήμερα, ωθώντας τον Γενικό Δείκτη στα όρια των ψυχολογικών επιπέδων των 600 μονάδων. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,7% κοντά στις 601 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να κινείται επίσης στο «κόκκινο», καταγράφοντας πτώση άνω του 1%. 

Αυτά, την ώρα που και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζεται το sell-off, καθώς η υποβάθμιση των προβλέψεων της Apple για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2019 αυξάνουν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει ο,6% με τον γερμανικό δείκτη DAX να γνωρίζει «βουτιά» της τάξεως του 1,2%. Την ίδια ώρα, στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται 1,1% χαμηλότερα, ενώ ο βρετανικός FTSE σημειώνει μικρότερες απώλειες που δεν ξεπερνούν το 0,3%. 

Πτωτικό άνοιγμα προμηνύουν, άλλωστε, και για το αμερικανικό χρηματιστήριο τα futures της Wall Street, με τα futures του βιομηχανικού Dow Jones να σημειώνουν συγκεκριμένα «κατρακύλα» άνω των 300 μονάδων. 

Στο «κατήφορο» και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά από τις αποθαρρυντικές εκτιμήσεις της Apple, ενώ το δολάριο χάνει έδαφος έναντι του ευρώ.  

Tags:
αγορές, επενδυτές, Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, Χρηματιστήριο Αθηνών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK