15:18 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τζιμ Γιονγκ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενημέρωσε το συμβούλιο του οργανισμού ότι παραιτείται από τη θέση του και η παραίτησή του θα έχει ισχύ από 1η Φεβουαρίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα αναλαμβάνει χρέη προσωρινής προέδρου από 1η Φεβρουαρίου, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο Τζιμ Γιονγκ ανέφερε πως προτίθεται να παραιτηθεί την ίδια ημερομηνία.

​Νωρίτερα το Reuters είχε αναφέρει πως ο Γιονγκ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όπως διευκρίνισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο απερχόμενος πρόεδρος πρόκειται να ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό εταιρείας και θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των υποδομών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι λόγοι πίσω από την απόφαση του Γιουνγκ να παραιτηθεί από τη θέση πριν την ολοκλήρωση της θητείας του το 2022 μένουν να διευκρινιστούν.

Ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, είναι αμερικανός γεννημένος στην Κορέα και ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2012.

Tags:
Παγκόσμια Τράπεζα, Τζιμ Γιονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK