19:46 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Υπάλληλοι υπηρεσίας στη Βενεζουέλα συλλέγουν κούτες στο πλαίσιο διανομής φαγητού

Νέες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

© AP Photo / Fernando Llano
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος κατοίκων και επιχειρήσεων της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Τρίτη, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ των επιχειρήσεων που πλήττονται και το κανάλι Globovision Tele.

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας επιβάλλουν οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ορίσει επτά άτομα και αρκετές οντότητες στις οποίες θα επιβληθούν τα μέτρα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπ. Οικονομικών, την Τρίτη.

«Σήμερα, το τμήμα του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο ξένων περιουσιακών στοιχείων (OFAC) ανακοινώσει κυρώσεις σχετικές με τη Βενεζουέλα», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

Μεταξύ των επιχειρήσεων σε βάρος των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις, είναι και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Globovision Tele, που είναι καταχωρημένο στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε διορία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2020 στις εταιρείες που συνεργάζονται με την Globovision, ώστε να τερματίσουν τις συναλλαγές τους με τον τηλεοπτικό οργανισμό, ο οποίος διοικείται από τον Ραούλ Γκόρριν, σε βάρους του οποίου επίσης υποβλήθηκαν κυρώσεις.

Το νέο κύμα περιορισμών έρχεται μετά από κυρώσεις που επέβαλε πέρυσι η Ουάσινγκτον σε βάρος υπουργών της Βενεζουέλας, καθώς και κατά της συζύγου του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Tags:
κυρώσεις, Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK