08:05 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εις βάρος της ελβετικής Allseas Group και της ιταλικής Saipem, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο έργο κατασκευής του «Nord Stream 2».

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εις βάρος δύο ευρωπαϊκών εταιρειών, με αφορμή την κατασκευή του αγωγού «Nord Stream 2», εξετάζει η Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Τα περιοριστικά μέτρα φέρεται να αφορούν την ελβετική Allseas Group και την ιταλική Saipem.

Αμφότερες συμμετέχουν στα έργα κατασκευής του νέου αγωγού αερίου, ο οποίος φιλοδοξεί να διασυνδέσει ενεργειακά τη Γερμανία με τη Ρωσία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

Εκπρόσωπος της Allseas, η οποία έχει αναλάβει την τοποθέτηση του 90% του αγωγού, αρνήθηκε να προχωρήσει σε εικασίες σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων.

Όσον αφορά τη Saipem, βιομηχανικές πηγές χαρακτηρίζουν ως «άτοπες» τις κυρώσεις, δεδομένου ότι η ιταλική εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες που της αναλογούν.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει καταστεί επιφανής επικριτής του «Nord Stream 2», καθώς θεωρεί ότι αποτελεί απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έχει καλέσει τις ευρωπαϊκές χώρες να στραφούν προς το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο, γνωστό και ως LNG.

Μόσχα και Βερολίνο, βέβαια, έχουν απορρίψει αυτές τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο «Nord Stream 2» συνιστά ένα αμιγώς οικονομικό έργο.

Σχετικά:

Γερμανός βουλευτής: Ο Nord Stream 2 θα δημιουργήσει αλληλεξάρτηση μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας
Δεν αλλάζει η στάση της Γερμανίας για τον Nord Stream 2
Ρώσος Πρέσβης στην ΕΕ: Δεν υπάρχουν εμπόδια στην υλοποίηση του Nord Stream 2
Κανονικά προχωράει η κατασκευή του Nord Stream-2
Μπόλτον: Οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους ακύρωσης της κατασκευής του Nord Stream 2
Tags:
φυσικό αέριο, Nord Stream, Ντόναλντ Τραμπ, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK