15:31 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ

Ανησυχία για «τρύπα» 100 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Γερμανίας

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0

Κοινοβουλευτικές πηγές του κυβερνώντος CDU εκφράζουν ανησυχίες για τον κίνδυνο δημοσιονομικού κενού, ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο έως το 2023.

«Τρύπα» 100 δισεκατομμυρίων ευρώ φαίνεται πως υπάρχει στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Γερμανίας για την περίοδο 2019-2023, λόγω της στασιμότητας της γερμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, οι αυξημένες δαπάνες τόσο ως προς τις ευρωπαϊκές εισφορές όσο και ως προς τα εξοπλιστικά προγράμματα, θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της κυβέρνησης.

Μάλιστα, όπως διαμηνύουν κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, για την περίοδο έως το 2023 προκύπτει δημοσιονομικό κενό, ύψους 100 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα ποσό, για το οποίο το οικονομικό επιτελείο αναζητάει τρόπους χρηματοδότησης, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός δημοσιονομικού ελλείμματος.

Όσον αφορά το 2018, πάντως, το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό διαμορφώθηκε στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Tags:
Der Spiegel, Προϋπολογισμός, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK