15:36 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Εκπτώσεις

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Από σήμερα και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Ποιες υποχρεώσεις έχουν οι έμποροι, τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές.

Την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους με χαμηλότερες τιμές, θα έχουν από σήμερα και έως την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου οι καταναλωτές, καθώς ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Στα προϊόντα, πρέπει να αναγράφεται η παλαιά αλλά και η νέα μειωμένη τιμή ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή της εμπορικής επικοινωνίας του ποσοστού της έκπτωσης.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…. % έως…. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες που δεν ακολουθούν πιστά τις οδηγίες αυτές, κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα, ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ανοιχτά θα μείνουν προαιρετικά τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου. Προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, είναι 11:00 έως 18:00 ενώ τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου προτείνεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα από τις 12:00 έως τις 18:00 και όχι από τις 9:00.

Σχετικά:

Κορκίδης για εορταστική αγορά: Κερδισμένοι οι «μεγάλοι» με τα γεμάτα ράφια
Πότε αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις
Tags:
πρόστιμα, τιμές, εμπορικά καταστήματα, εκπτώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK